SPHOEK shopper(28 oktober 2013)

http://nieuws.sphoek.com/#post2903

Stichting Sphoek

 

Wij zijn vrijwilligers die ons inzetten voor het dierenwelzijn in Spanje.

Daarmee is het in Spanje slecht gesteld.

Dieren worden door de wet niet of nauwelijks beschermd.We kennen allemaal de gruwelijke beelden van mishandelde en verhongerende dieren. Dit is voor veel honden de dagelijkse realiteit.

Vaak is er weinig tegen te doen en wordt er wanhopig naar oplossingen gezocht om deze dieren te helpen. Wij helpen samen met het asiel La Nucia deze dieren een veilige haven en medische verzorging te bieden. Daarna moeten ze bemiddeld worden, zodat we ook weer andere dieren kunnen helpen. In Spanje zijn vele locale dieren-beschermers die allemaal los van elkaar functioneren. In de provincie Alicante proberen ze nu de krachten van diverse asielen te bundelen in een federatie.De opbouw is in volle gang en onze vrijwilligers in Spanje helpen aktief mee.

Dankzij de inzet van vele vrijwilligers in Nederland en Spanje kunnen wij het asiel in het Spaanse La Nucia ondersteunen en hulp bieden bij het bemiddelen van de honden.

Wij trekken ons het lot van de Spaanse honden aan en proberen de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren.

Wij zijn actief in het meedenken over de dagelijkse problemen die zich in het asiel voordoen en helpen mee door het aandragen van oplossingen.


« Terug naar het overzicht